Raketspottende SMART-L radar

woensdag, 27 juni 2018

Een radar waarmee een ballistische raket buiten de dampkring gedetecteerd en gevolgd kan worden, dat is toch gaaf?! De SMART-L radar van Thales kon het, een technisch hoogstandje en unieke prestatie!

Tijdens de Formidable Shield 2017, een marine-oefening voor lucht- en raketverdediging, werd de raket gelanceerd. De lancering van de ballistische raket vond plaats vanaf de Hebriden. De raket bereikte een hoogte van 300 kilometer en een snelheid van drie kilometer per seconde. De SMART-L radar aan boord van de Zr. Ms. De Ruyter ‘zag’ en volgde de raket.

De radar maakte deel uit van een combat management systeem. Dit systeem bestaat uit verschillende componenten en eentje daarvan is Linux. Aan de hand van veel beeld- en videomateriaal zal tijdens de lezing worden ingegaan op de combat management software en de Formidable Shield 2017 oefening. Kortom: het belooft weer een super interessante lezing te worden!

Dit wil je natuurlijk niet missen! Je hebt geluk, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor geïnteresseerden. Bel of mail ons gauw om een plek te bemachtigen. We starten om 16.00 uur. Voor een hapje en een drankje na afloop wordt uiteraard gezorgd. Tot dan!