Bloodhound SSC (SuperSonic Car)

maandag, 20 november 2017

Elke eerste donderdag van de maand verzorgt Snow een technische lezing. Op 7 december is Nick Cohn bij ons te gast. Hij zal vertellen over het Bloodhound SSC project – Inspiring the next generation. Dit project is opgezet om jonge mensen te stimuleren een carrière na te streven in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde.

Om dit doel te bereiken, wordt momenteel gebouwd aan een SuperSonic Car, waarmee ze het World Land Speed Record hopen te breken. De Bloodhound SSC is een wonderbaarlijke combinatie van raceauto, straaljager en ruimteraket. Hij is ontworpen om sneller dan het geluid te gaan (supersonic), om precies te zijn streven ze naar 1700 km/u. Hoe bouw je zoiets? Op deze en nog veel meer vragen zal Nick antwoord geven tijdens de lezing.

Nick heeft al veel ervaring in de IT. Na jarenlang gewerkt te hebben als UNIX SysAdmin, werkt hij nu als freelance Security adviseur. Daarnaast is hij vrijwillige ambassadeur van het Bloodhound Project.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor geïnteresseerden. Wil jij een plekje bemachtigen? Bel of mail ons dan gauw. We starten om 16.00 uur. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Tot dan!